Intenzivna dinamika radova na projektu „Sustav odvodnje otpadnih voda aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce“

U Crikvenici je održana još jedna press konferencija u okviru projekta „Sustav odvodnje otpadnih voda aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce“.

Član Uprave VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol d.o.o., Igor Uremović te član jedinice za upravljanje projektom, Dorian Jurić, govorili su o dosadašnjem tijeku radova te najavili planove za naredno razdoblje.

Ključna informacija koju u svom obraćanju uvijek iznova ističe Igor Uremović jest da će se provedbom ovog projekta poboljšati postojeći sustav odvodnje i vodoopskrbe.

„S mrežom smo u završnoj godini polaganja kolektora odvodnje i vodoopskrbe te crpne stanice i plan je završiti s tim dijelom do kraja ove godine. Radovi će se intenzivno nastaviti do turističke sezone, a onda slijedi stanka do jeseni. Očekujemo uspješno okončanje nabave za uređaje na što smo zbog zahtjevne procedure potrošili puno vremena. Ključno je nakon višegodišnjeg velikog truda i rada dovesti otpadne vode na uređaj za pročišćavanje i završiti taj cjelokupni zahtjevan proces“, istaknuo je Uremović te naglasio da su radovi u boljoj dinamici nego što su bili krajem prošle godine.

Dorian Jurić je podsjetio da će se u okviru ovog projekta položiti 92 kilometra cjevovoda.
Prosječna dinamika izvođenja od početka ove godine je 93 metra položenog cjevovoda na dan, rekao je te dodao da je do sada izgrađeno 53,5 kilometara (77% odvodnje i 72% vodoopskrbe).

Nakon press konferencije organiziran je i posjet gradilištu, na lokaciji u Selcima (ulica Maršala Tita).

Ukupna vrijednost projekta se sada komunicira u novoj hrvatskoj valuti i iznosi 60.992.148,83 EUR.

Ovaj generacijski projekt koji, uz važnu komponentu zaštite okoliša te očuvanja kvalitete mora, donosi i razvojne mogućnosti za ovaj kraj, sufinanciran je sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa za konkurentnost i koheziju 2014.- 2020.