Ljetna obustava radova na projektu Sustava odvodnje otpadnih voda

Radovi na projektu Sustav odvodnje Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica, Selce ušli su u fazu ljetne obustave radova zbog turističke sezone.

Trenutno je u postupku natječaj za odabir izvođača radova za gradnju Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda je procesno postrojenje u kojem se otpadne vode pročišćavaju mehaničko-biološkim postupkom. Kvaliteta pročišćene vode iz novih uređaja će u potpunosti zadovoljavati važeće propise Republike Hrvatske i EU direktive. Izgradit će se 2 nova uređaja s II. stupnjem pročišćavanja. Pročišćavanje otpadnih voda osigurat će zaštitu ekosustava priobalnog mora i njegovu čistoću.

Foto: Novi list

Ovim projektom, vrijednim gotovo 460 milijuna kuna, poboljšat će se odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda te vodoopskrba s ciljem očuvanja mora i vodnih resursa. Projekt se provodi na području Grada Crikvenice i Grada Novog Vinodolskog, odnosno u naseljima Dramalj, Crikvenica, Kačjak, Klanfar, Novi Vinodolski, Selce i Povile.

Vrijednost projekta “Sustav odvodnje otpadnih voda aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce„  iznosi više od 459 milijuna kuna. Ukupna vrijednost bespovratnih  sredstva iz Kohezijskog fonda za projekt iznosi preko 71%, dok će se ostatak financirati nacionalnim sredstvima i lokalnom komponentom.