Potpisan ugovor “Projektiranje, izgradnja i puštanje u rad UPOV-a, postrojenja za sušenje mulja i glavnih transportnih crpnih stanica”

U Novom Vinodolskom, u „Vinskoj kući Pavlomir“, dana 20. srpnja 2023., godine organizirano je svečano potpisivanje posljednjeg u nizu sekundarnih ugovora u okviru projekta „Sustav odvodnje otpadnih voda aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce“.

Potpisivanju ugovora „Projektiranje, izgradnja i puštanje u rad UPOV-a, postrojenja za sušenje mulja i glavnih transportnih crpnih stanica“, uz člana Uprave VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol d.o.o., Igora Uremovića, koji je ugovor potpisao s tvrtkom ING-GRADNJA d. o. o. za građenje i usluge, koju zastupa direktor Ivica Filipović, prisustvovali su generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, voditelj projekta Miljenko Čupić, gradonačelnik Novog Vinodolskog  – Tomislav Cvitković, zamjenica gradonačelnika Crikvenice – Ivona Marošić Gašparović te državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, dr. sc. Mario Šiljeg.

Član Uprave VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol d.o.o., Igor Uremović zahvalio se građanima na strpljenju i istaknuo da je ovo zadnja sezona u kojoj su se odvijali radovi na terenu te da je do kraja godine u planu  visok postotak dovršenja izgradnje kompletne mreže. Ovaj projekt će omogućit da se 5000 ljudi priključi na javni sustav odvodnje.

U Primorsko-goranskoj županiji uz ovaj odvijaju se još četiri velika aglomeracijska projekta, a preko 3.5 milijarde EUR ulaganja trenutno u Hrvatskoj ide u vodno – komunalni sektor od čega je 70% EU sredstava što potvrđuje agilnost i sposobnost hrvatskih vodno komunalnih tvrtki, zaključio je.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 60.992.148,83 EUR.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa za konkurentnost i koheziju 2014.- 2020.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)