Pozivnica na javno predstavljanje projekta s komponentama izgradnje – Sustav odvodnje otpadnih voda aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce

Pozivamo sve medije, građane i lokalnu zajednicu, gospodarski sektor i NVO-e iz područja zaštite okoliša te svu zainteresiranu javnost da se odazovu na javno predstavljanje projekta s komponentama izgradnje na kojoj će se predstaviti aktivnosti na projektu Sustav odvodnje otpadnih voda aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce, a koje će se održati u utorak, 28. rujna 2021. godine u 12:00 sati u dvorani Zora u Crikvenici – Vinodolska ulica 1.


O projektu i njegovom značaju za lokalnu zajednicu te tijeku radova, govorit će članovi uprave VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol d.o.o.; Veselko Mutavgjić i Igor Uremović, voditelj projekta g. Miljenko Čupić, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina te gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković.


Cilj provedbe projekta je poboljšanje postojećeg sustava odvodnje i vodoopskrbe na području aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce. Kroz uspostavu funkcionalnog sustava odvodnje i propisanog učinkovitog pročišćavanja otpadnih voda smanjit će se gubici na vodoopskrbnom sustavu te povećati broj stanovnika priključenih na sustav vodoopskrbe i sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda uz zaštitu mora i priobalnog područja.


Realizacija projekta obuhvaća izgradnju 57 kilometara kanalizacijske mreže, rekonstrukciju više od 20 kilometara kanalizacijske mreže, izgradnju 13 crpnih stanica, rekonstrukciju 11 crpnih stanica, izgradnju 2 uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) II. stupnja pročišćavanja – UPOV Crikvenica kapaciteta 31.500 ES-a i UPOV Novi Vinodolski kapaciteta 12.000 ES-a, te izgradnju 3 kilometra nove vodoopskrbne mreže i rekonstrukciju preko 13 kilometara postojeće vodoopskrbne mreže.

Uz navedeno, u sklopu projekta VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol d.o.o. će osnažiti svoje tehničke kapacitete kroz nabavu brojne opreme. Projekt „Sustav odvodnje otpadnih voda: Aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica, Selce“ sufinanciran je sredstvima Europske unije u okviru OP za konkurentnost i koheziju 2014.-2020., njegova ukupna vrijednost„ iznosi 459.545.345,35 kuna, od čega prihvatljivi troškovi iznose 367.636.276,28 kuna. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva iz Kohezijskog fonda za projekt iznosi 261.119.567,03 kuna, odnosno 71,02%, dok će se ostatak od 106.516.709,25 kuna financirati nacionalnim sredstvima i lokalnom komponentom.

Broj mjesta na javnom predstavljanju je ograničen. Predstavljanje će se održati u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i mjerama Nacionalnog stožera Republike Hrvatske te je potrebno imati masku.

SARA RADAKOVIĆ
E-MAIL: sara@mediahint.agency
T: +38517077717 M:+385912017082

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)