U tijeku realizacija jednog od najvećih projekata u Primorsko-goranskoj županiji

U Crikvenici je potpisan Ugovor kojim su Vodovod i odvodnja Žrnovnica Crikvenica Vinodol i Mediahint agencija za odnose s javnošću postali službeni partneri na projektu vrijednom više od 367 milijuna kuna. Ugovor o uslugama informiranja, jačanja vidljivosti i osnaživanja kapaciteta u provedbi projekta sufinanciranog EU sredstvima – „Sustav odvodnje otpadnih voda – aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica, Selce“, potpisan je na gotovo četiri godine, a potpisali su ga prokurist Mediahinta, Matija Kovačec, i Veselko Mutavgjić, član uprave VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol.

„Projekt uključuje izgradnju i rekonstrukciju gotovo 80 kilometara javne odvodnje te 16 kilometara vodoopskrbne mreže s dva nova uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i novim postrojenjem za sušenje mulja te nabavu tehničke opreme i geografskog informacijskog sustava. Planirani završetak radova na cjelokupnom projektu je kraj 2023. godine, a agencija Mediahint bit će zadužena za informiranje javnosti o ciljevima i izvorima financiranja projekta, napretku projekta kroz periodično informiranje građana o fazama u kojima se projekt nalazi te po okončanju projekta o svim provedenim aktivnostima i rezultatima “ izjavio je član uprave VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol, Veselko Mutavgjić.

Vrijednost projekta “Sustav odvodnje otpadnih voda aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce„  iznosi više od 367 milijuna kuna. Ukupna vrijednost bespovratnih  sredstva iz Kohezijskog fonda za projekt iznosi preko 71%, dok će se ostatak financirati nacionalnim sredstvima i lokalnom komponentom.

Cilj ovog projekta je usklađivanje aglomeracije Novi Vinodolski-Crikvenica-Selce s Direktivom o kakvoći vode namijenjenoj za ljudsku potrošnju i s Direktivom o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda kako bi se postiglo i očuvalo dobro stanje voda radi zaštite života i zdravlja ljudi te zaštite vodnih i o vodi ovisnih ekosustava.

Projekt obuhvaća izgradnju gotovo tri tisuće metara vodoopskrbne mreže, rekonstrukciju preko 13 tisuća metara vodoopskrbne mreže, izgradnju 57 kilometara kanalizacijske mreže, rekonstrukciju više od 20 kilometara kanalizacijske mreže, izgradnju 13 crpnih stanica, rekonstrukciju 11 crpnih stanica te izgradnju dva uređaja za pročišćavanje otpadnih.

„Sretni smo što je VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol d.o.o., kao Naručitelj, postao dio naše rastuće obitelji partnera, a kako već radimo na projektima poput ovog i to diljem Hrvatske, vjerujem u dobar tijek suradnje. Veseli me širenje Mediahinta na Primorsko-goransku županiju kao i poboljšanje kvalitete života građana u ovom dijelu Hrvatske.– rekao je prokurist agencije Mediahint, Matija Kovačec.

Mediahint će, kao boutique agencija za odnose s javnošću, biti zadužena za informiranje, jačanje vidljivosti i osnaživanje kapaciteta u provedbi projekta sufinanciranog EU sredstvima i to na izvršavanju usluga kao što su izrada anketnih ispitivanja, vizualnog identiteta i grafičkog oblikovanja, ali i izrada i provedba komunikacijske strategije, odnosa s medijima i organizacija tiskovnih konferencija te medijska evaluacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)