Radovi na projektu Sustav odvodnje otpadnih voda Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce u punom su zamahu

Radovi na projektu „Sustav odvodnje otpadnih voda – aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce“ u punom su zamahu kako bi se dostigla planirana dinamika i kako bi se do početka turističke sezone položio novi asfalt na svim otvorenim gradilištima . Izvedeno je preko 14 kilometara novog sustava odvodnje te nešto više od kilometar i pol sustava vodoopskrbe. Uz navedeno rekonstruirano je i 1,6 kilometara postojeće mreže odvodnje.

U sklopu projekte je i nabava i implementacija geografskog informacijskog sustava (GIS) procijenjene vrijednosti nabave od 1.750.000,00 kn koja se polako primiče kraju. Naime, 29.32021. donesena je odluka o odabiru te se čeka izvršnost iste. Nabavom ovog sustava omogućit će se održavanje postojećeg sustava, planiranje novih investicija i odgovaranje na upite. Pomoću njega uvest će se i izraditi baza podataka koja će služiti za lakše upravljanje prostornim podacima i njima pridruženim osobinama.

U vidu promidžbe projekta „Sustav odvodnje otpadnih voda – aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce“ član Uprave Veselko Mutavgjić gostovao je u radio emisiji Hrvatskog radija Rijeka gdje je slušatelje upoznao s projektom koji se provodi na ovom području te koje su njegove prednosti za lokalnu zajednicu.

Aktivnosti na izvođenju radova na prometnicama u sklopu kojih je predviđeno daljnje polaganje cijevi se nastavljaju do početka turističke sezone, a usporedo će se izrađivati i priključci na sustav odvodnje te radovi na vodoopskrbnoj mreži.

Projekt Sustav odvodnje otpadnih voda Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce obuhvaća izgradnju 57 kilometara kanalizacijske mreže, rekonstrukciju više od 20 kilometara kanalizacijske mreže, izgradnju 13 crpnih stanica, rekonstrukciju 11 crpnih stanica, izgradnju 2 uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) II. stupnja pročišćavanja – UPOV Crikvenica kapaciteta 31.500 ES-a i UPOV Novi Vinodolski kapaciteta 12.000 ES-a, izgradnju postrojenja za sušenje mulja te izgradnju 3 kilometra nove vodoopskrbne mreže i rekonstrukciju preko 13 kilometara postojeće vodoopskrbne mreže.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta “Sustav odvodnje otpadnih voda aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce„ iznosi 459.545.345,35 kuna, od čega prihvatljivi troškovi iznose 367.636.276,28 kuna. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda za projekt iznosi 261.119.567,03 kuna, odnosno 71,02%, dok će se ostatak od 106.516.709,25 kuna financirati nacionalnim sredstvima i lokalnom komponentom. Korisnik je VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol d.o.o..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)